NYHETSBREV JUNI 2020

NYHETSBREV JUNI 2020

Har ni plats för en till?

800 pixlar bred_Ung_man_på_bänk.jpg

Låt oss hjälpas åt att öppna dörren för fler

Samordningsförbunden i Sverige arbetar för att stödja personer till Innanförskap – människor med arbetsmarknadsrelaterade svårigheter i form av psykisk ohälsa, sociala bekymmer, och medicinsk problematik. Många av dem har aldrig haft möjlighet att arbeta.

De står, även innan pandemin, i en svår situation och Samordningsförbundens uppgift är att få dem att växa i självförtroende och känna att de behövs i vårt samhälle. För att i nästa steg koppla ihop dem med en arbetsgivare. Men Covid-19 stängde dörren med en smäll!

 

Ett exempel är ”Markus”, 26 år som för bara två månader sedan var på gång med att våga steget ut i arbetslivet efter år av strul i sitt unga liv. Markus som långsamt byggt upp ett spirande självförtroende och vågat börja drömma om en framtid. Alla samtal vi genomfört tillsammans på Paradigms träffar om hur det var viktigt att tro på sig själv och våga trots rädslan och ovissheten. Ulrika berättar om sitt möte med honom:

– Nu är alla som jag Ulrika!

– Hur menar du, Markus?

– Ja, det här med social distansiering. Nu är det okej att vara som jag, att aldrig eller sällan träffa folk, hålla sig för sig själv och inte hälsa.

Och nu tvättar alla händerna HELA HELA tiden, precis som jag.

– Ja, du. Det är verkligen märkligt! Nu är alla som du Markus.

Personerna som Samordningsförbunden jobbar med har ofta levt de senaste åren i en sorts tillvaro av social distansering, och nu, när de äntligen skulle träda in i ett Innanförskap eller ett arbetsliv blev de brutalt hindrade.

Samordningsförbundet i Halland vill därför uppmärksamma de personer som redan innan pandemin står långt bak i kön för att komma i arbete. I juni lanserade vi kampanjen Distansexperterna för att belysa personernas behov för arbetsgivare med en uppmaning att vi alla behöver hjälpas åt för att stödja dessa personer.

Kampanjen innefattar några kortfilmer på Samordningsförbundet i Hallands Facebooksida facebook.com/sfhalland/ och styr sedan till en hemsida distansexpertena.se där man kan läsa mer och där syftet är att bjuda in arbetsgivare att anmäla intresse för att ta emot en praktikant.

”Glädjande nog, efter bara två dagar, har två arbetsgivare kontaktat oss för att ta emot var sin praktikant genom hemsidan!” 

 

Vi behöver er hjälp, kära Nyhetsprenumeranter!

Hjälp oss att sprida våra kortfilmer genom att ”Gilla” vår facebooksida facebook.com/sfhalland och att dela kortfilmerna i ert flöde. Genom att ge era reaktioner och kommentera dem kommer de åka upp i ”flödet” på Facebook och på så sätt få större spridning. Så kommentera, dela och gilla på! Besök hemsidan distansexperterna.se och fundera om du känner lämpliga arbetsgivare som du kan skicka länken till. Under sommaren och hösten kommer kampanjen att utvecklas efter hand och också följa pandemins utveckling och dess påverkan på arbetsmarknaden.

Låt oss öppna dörren för fler till Innanförskap.


Kalendarium:

Datum: 5 oktober

Tema: Beredningsgrupp
Plats: Samordningsförbundet i Halland
Länk: [klicka här]

Datum: 16 oktober

Tema: Styrelsemöte
Plats: Varberg Lokal meddelas senare
Länk: [klicka här]

Datum: 20 november

Tema: Beredningsgrupp
Plats: Socialförvaltningen Varberg rum Monark M1
Länk: [klicka här]

UPPLYFT:

Har ni en idé som behöver med än er egen myndighets insatser? Eller kanske att det är en grupp sökande som saknar metod för hur de ska få bästa stöd? Vi lyssnar gärna på era tankar och tar dem vidare för utveckling om det finns ett behov i regionen.

Aktuellt

Samordningsförbundet i Halland lanserar Baeskeftigelse Indikator Projektet(BIP)-progressionskort i Sverige

I vårt utvecklingsarbete med våra Individsamverkansteam har styrelsen beslutat att vi ska översätta och införa BIP progressionskort utvecklat och beforskat av Vaeksthusets forskningscenter i Köpenhamn med goda resultat. Läs mer

Behandling av personuppgifter

Här kan du läsa om hur förbundet behandlar dina personuppgifter, i enlighet med den nya dataskydds-lagstiftningen. Läs mer

Nyhetsbrevet ”Innanförskapet” med glädje och insikter

Vårt nya nyhetsbrev ”Innanförskapet” har precis skickats ut till alla befintliga prenumeranter från vårt tidigare utskick. Nyhetsbrevet blir vår kanal direkt in till alla er ute på enheter som arbetar för vår sociala värdfärd på ett eller annat sätt och som är intresserade av samverkan. Läs mer

Kalendarium

Tema: Grundutbildning i försäkringsmedicin och rehabsamordning
Plats:
Folkets Hus i Varberg