NYHETSBREV DECEMBER 2020

NYHETSBREV DECEMBER 2020

Glädjande besked! Progress – vår nya ESF-ansökan är godkänd

 

Där PARADIGM slutar tar nu Progress vid – fast i större omfattning! Genom Progress kommer vi att kunna starta gruppverksamheter inom ramen för Individsamverkansteamen i hela länet och för deltagare mellan 16-64 år. Vi kommer att stärka och bredda förberedande insatser med Uppstartsfas/Hälsospår, Framtidsfas och Prövningsfas så att fler hallänningar med dessa behov ska kunna deltaga.

PROGRESS kommer ta tillvara på de goda metoder och arbetssätt som vuxit fram och vi vill sammanföra de bästa arbetssätten från både Individsamverkansteamen och PARADIGM. Projektet Progress drar igång 1 februari och pågår i 2 år. Förbundet ser fram emot att arbeta vidare med att utveckla goda metoder med samverkan och samarbete som grund, med både förbundets parter och ESF-rådet! Tillsammans blir vi starkare!

Vill du vara med och göra skillnad i PROGRESS? Förbundet kommer inom kort att utlysa en intresseanmälan för tjänsterna i projektet på förbundets hemsida.

 


800x500pixlar_paradigm_avtryck.jpg

PARADIGM har gjort avtryck!

PARADIGM har bedrivits med hjälp av ESF-medel i södra Halland sedan 3 år tillbaka. Projektets upplägg är ett 15-veckors grupprogram där deltagarna efter dessa veckor kommer vidare ut på praktik, jobb eller studier. 130 deltagare mellan 18-29 år har varit med i projektet. Ca 35% av dem har gått ut i arbete eller studier och lika många fortsätter sin aktiva planering och fortsätter att närma sig arbete/studier. Vi vill understryka att samverkan och samarbete mellan projektet och parternas verksamheterna har varit en nyckelfaktor.

Vi kommer under januari-februari sprida erfarenheterna i olika digitala möten och både utvärdering, metodhandbok och slutrapport kommer att presenteras i början av 2021 på vår hemsida.

Så här uttrycker en av deltagarna ett år efter att hen avslutat Paradigm:

”Att det var okej att vara sig själv, det var lite nytt för mig. Att det inte är jag som ska anpassa mig hela tiden utan nu ska vi hitta något som fungerar för mig, för det har jag aldrig upplevt från insatser och sånt. Det har alltid varit att nu ska du förändras så att du kan vara i jobblivet. Det var det jag uppskattade och kommer ihåg väldigt mycket av Paradigm. Det var så individuellt.”

 


Medlemsdialogen –

Er respons, en viktig del av vårt gemensamma arbete

Nu är de årliga nio medlemsdialogerna genomförda och det är alltid intressant att höra parternas ledningsgruppers respons på vårt gemensamma arbete och föra dialoger utifrån både det regionala och lokala perspektivet. De speciella omständigheterna som rått under 2020 har verkligen inte hjälpt situationen för våra mest utsatt,  men det gör oss ännu mer stärkta i vår övertygelse att våra gemensamma insatser behövs.

Att få möjligheten att beskriva vad finansiell samordning genom Samordningsförbundet i Halland åstadkommit under året ger fler och fler supporters till idén om att vi alla kan bidra till samverkan. Vi är tacksamma över ert engagemang, kloka kommentarer och insikter som ni genom årets medlemsdialoger delat med er av.

Några kommentarer från årets medlemsdialoger:

”Positivt att ni vågar söka ESF-projekt, målgruppen är viktig och ni är den enda samverkansplattform som kan driva större ESF-projekt.”

”Paradigm är särskilt intressant där unga med psykisk ohälsa och psykiatrivård kommer i arbete och studier. Det gör mig glad, alla mår bättre med en uppgift. ”

”Jag ser en förflyttning i ert arbete som är bra för våra kommuninvånare och ni bryter ny mark inom nya viktiga områden. Jag tror på utvecklingen av BIP och SKAPA och det är bra att ni lyfter området Våld i nära relationer så tydligt som en viktig faktor att arbeta med!”

”Vi är i ett speciellt läge nu som vi verkar får dras med under lång tid. Ni behövs mer än nånsin, det är fortsatt många i utanförskap. Fortsätt göra det goda arbete ni gör.”

Med dessa uppmuntrande tillrop vill vi avsluta 2020 och önska alla samarbetspartners en riktigt God Jul och ett hoppfullt 2021!

 


UPPLYFT:

Har ni en idé som behöver med än er egen myndighets insatser? Eller kanske att det är en grupp sökande som saknar metod för hur de ska få bästa stöd? Vi lyssnar gärna på era tankar och tar dem vidare för utveckling om det finns ett behov i regionen.

Aktuellt

Samordningsförbundet i Halland lanserar Baeskeftigelse Indikator Projektet(BIP)-progressionskort i Sverige

I vårt utvecklingsarbete med våra Individsamverkansteam har styrelsen beslutat att vi ska översätta och införa BIP progressionskort utvecklat och beforskat av Vaeksthusets forskningscenter i Köpenhamn med goda resultat. Läs mer

Behandling av personuppgifter

Här kan du läsa om hur förbundet behandlar dina personuppgifter, i enlighet med den nya dataskydds-lagstiftningen. Läs mer

Nyhetsbrevet ”Innanförskapet” med glädje och insikter

Vårt nya nyhetsbrev ”Innanförskapet” har precis skickats ut till alla befintliga prenumeranter från vårt tidigare utskick. Nyhetsbrevet blir vår kanal direkt in till alla er ute på enheter som arbetar för vår sociala värdfärd på ett eller annat sätt och som är intresserade av samverkan. Läs mer

Kalendarium

Tema: Grundutbildning i försäkringsmedicin och rehabsamordning
Plats:
Folkets Hus i Varberg